Terug

Volg Vandaag Inside

Guardiola: racisme is overal

Guardiola: racisme is overal

11 dec 2018, 17:15

MANCHESTER (ANP) - Pep Guardiola gelooft niet dat racisme iets is wat alleen in het voetbal voorkomt. ,,Het is overal'', zei de manager van Manchester City na de rel rond zijn speler Raheem Sterling.

De aanvaller beschuldigde na het duel met Chelsea (0-2) een aantal supporters van de Londense club van racistisch gedrag. In Engeland is nu een nieuw debat over racisme in het voetbal losgebarsten. Maar Guardiola bestrijdt dat het alleen in deze sport voorkomt. ,,Mensen concentreren zich nu op het voetbal, maar daar is het niet alleen. Immigranten en vluchtingen in de hele wereld worden racistisch bejegend. We moeten ervoor vechten om voor iedereen een goede situatie te bereiken.''

Guardiola had veel lof voor Sterling, die zondag zei dat berichtgeving in de media helpt racisme te bevorderen. ,,Raheem zei het perfect. Hij is een ongelooflijk persoon en een ongelooflijk mens.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.