Terug

Volg Vandaag Inside

Guardiola lovend over Klopp: 'Ik bewonder hem enorm'

Guardiola lovend over Klopp: 'Ik bewonder hem enorm'

2 juli 2020, 18:37

Jürgen Klopp zit sinds 2015 bij Liverpool en voor de eerste keer weet de 53-jarige oefenmeester kampioen te worden met zijn team. Ondanks de 23 punten verschil tussen Liverpool en de nummer 2 Manchester City, is City de enige ploeg die enigszins bij The Reds in de buurt kwam. Bij City staat Pep Guardiola natuurlijk aan het roer. Beide heren zijn elkaar vaak tegen gekomen de afgelopen jaren. Guardiola heeft dan ook lovende woorden over voor collega Klopp.

'Ik bewonder hem enorm als mens en als trainer, ondanks dat ik hem niet heel goed ken. Maar we hebben weleens samen gedineerd', zo begint de Spaanse trainer. 'Ik bewonder hem zoals hij Liverpool en ook Dortmund laat spelen. Zijn type spel is een groot voordeel voor het voetbal met een positive mindset en veel goals die hij wil maken.'

Ook ziet Guardiola hoe belangrijk Klopp is als boegbeeld voor de club. 'Managers willen altijd winnen. Ik ook. Maar wanneer een wedstrijd is afgelopen, dan is het over. Wij zijn geen vrienden want we hebben geen close contact, maar onze relatie is goed en ik vind dat wij het goede voorbeeld moeten geven met zoveel persmomenten per week. Hij is daar erg goed in', zo besluit Guardiola.

De twee heren staan vanavond opnieuw tegenover elkaar. Om 21.15 uur speelt Manchester City tegen Liverpool.

Jürgen Klopp wil nog weleens door het lint gaan naast het veld. Zo ook tijdens zijn eerste wedstrijd als coach in de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.