Terug

Volg Vandaag Inside

Guardiola: De Bruyne onmisbaar voor City

Guardiola: De Bruyne onmisbaar voor City

7 jan 2019, 12:18

MANCHESTER (ANP) - Coach Pep Guardiola is blij dat hij Kevin De Bruyne weer terugheeft. Manchester City heeft de Belgische international nodig om de titel in de Premier League te kunnen prolongeren. ,,Ik heb al zo vaak gezegd dat Kevin heel belangrijk is voor dit team. Zonder hem zouden we vorig seizoen waarschijnlijk geen kampioen zijn geworden'', beweerde de Spaanse trainer na de geslaagde comeback van De Bruyne in het met 7-0 gewonnen FA Cupduel met Rotherham United.

De Bruyne kwam dit seizoen door blessureleed weinig in actie, maar was vorig seizoen een van de sleutelspelers bij City. ,,Hij speelde ongelooflijk veel wedstrijden met het WK erbij en ik hoop dat hij ons in de tweede seizoenshelft kan helpen, want we hebben hem nodig. Hij kan ons de creativiteit bezorgen als het erop aankomt'', aldus Guardiola, die een uitstekende De Bruyne zag tegen Rotherham. ,,Hij was heel goed, creëerde kansen en toonde het spelinzicht dat zovelen niet hebben. Ook is hij weer fris in zijn benen en hoofd.''

Manchester City staat tweede in de Premier League, vier punten achter koploper Liverpool.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.