Terug

Volg Vandaag Inside

Guardiola: 9-0 was teken van respect

Guardiola: 9-0 was teken van respect

10 jan 2019, 09:38

MANCHESTER (ANP) - Pep Guardiola vindt het niet meer dan normaal dat Manchester City in de halve finale van de League Cup een historisch hoge uitslag neerzette tegen Burton Albion. De Engelse kampioen kende geen genade met de ploeg uit uitkomt op het derde niveau en won met 9-0, na een ruststand van 4-0.

,,Als je op een bepaald moment gas terugneemt en niet meer aanvalt, dan toon je geen respect voor de tegenstander en voor de competitie'', zei de Spaanse manager van City. ,,In de rust hebben we het daarover gehad. We moesten simpel blijven spelen en proberen om meer doelpunten te maken. Het verschil tussen clubs uit de Premier League en de League One zit niet alleen in de kwaliteit van de spelers, maar ook in het ritme waarin wordt gespeeld. Als je dat 90 minuten volhoudt, gaat zo'n tegenstander vanzelf ten onder.''

Manager Nigel Clough van Burton Albion was vooral blij dat zijn ploeg uit de dubbele cijfers kon blijven. ,,Het publiek riep '10, 10, 10', gelukkig konden we dat voorkomen. Het is niet fijn om met zulke cijfers te verliezen, maar we hadden dit wel verwacht.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.