Terug

Volg Vandaag Inside

Grote woede om antisemitische muurschildering Berghuis: 'Onsmakelijk'

Grote woede om antisemitische muurschildering Berghuis: 'Onsmakelijk'

24 juli 2021, 20:13

Feyenoord heeft gereageerd op een graffiti afbeelding aan de Schuttersweg in Rotterdam. Steven Berghuis is daar namelijk afgebeeld als jood uit de Tweede Wereldoorlog met de tekst 'joden lopen altijd weg'.  Een diepreinigingsteam van de gemeente heeft de graffiti inmiddels verwijderd.

'We kunnen niet genoeg benadrukken dat we dit walgelijk vinden', reageert een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met Hart van Nederland. 'We hebben vorige week al afstand genomen van dit soort uitingen. Wat deze mensen willen is aandacht vragen op een wanstaltige manier.'

De muurschildering zorgt voor grote woede bij het CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israël. 'Zo af en toe zie je in het voetbal smakeloze acties en deze is heel ver buiten het toelaatbare. Hebben we het nu wel over sport vraag je jezelf dan af', reageert Hanne Luden van het CIDI.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.