Terug

Volg Vandaag Inside

'Grote transferbedragen lonken voor AZ'

'Grote transferbedragen lonken voor AZ'

6 mrt 2020, 12:26

AZ maakt een geweldige periode door. De club uit Alkmaar staat gelijk in punten met koploper Ajax en ook kunnen de Alkmaarders aankomende zomer flink verdienen aan potentiële transfers.

De drie spelers met de meeste waarde lopen voorin bij AZ. Volgens Transfermarkt.nl worden de waardes van Myron Boadu en Calvin Stengs geschat op 20 miljoen euro. De waarde van Oussama Idrissi wordt geschat op 15 miljoen.

NOS-commentator Jeroen Elshoff verwacht dat de bedragen voor Boadu en Stengs richting de 32 miljoen van Steven Bergwijn kunnen oplopen. 'Ik kan me voorstellen dat AZ spelers als Stengs en Boadu niet voor minder dan 25 miljoen laat vertrekken. Idrissi zal gezien zijn status en leeftijd wat minder opleveren', vertelt hij aan de NOS. Ook denkt Elshoff dat AZ het liefst wacht tot en met het EK met transfderdeals. 'Want mochten Stengs en Boadu meegaan en zich laten zien in Oranje, dan verhoogt dat de waarde enorm.' De hoogste opbrengst tot op heden was 22 miljoen voor Vincent Janssen die naar Tottenham Hotspur vertrok. De kans is groot dat dit record aankomende zomer verbroken wordt door één van de aanvallers.

De drie voorhoedespelers van AZ zijn niet de enige die veel geld kunnen opleveren. Linksback Owen Wijndal en aanvoerder Teun Koopmeiners zijn dit seizoen ook flink in waarde gestegen. De club uit Alkmaar zou deze zomer zomaar 50 tot 60 miljoen rijker kunnen worden. Dit is grotendeels te danken aan de jeugdopleiding van de club.

AZ zet de strijd om de titel zaterdagavond voort. De Alkmaarders treden om 18.30 thuis aan tegen laagvlieger Ado Den Haag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.