Terug

Volg Vandaag Inside

'Grote financiële problemen in Barcelona, Memphis mogelijk niet ingeschreven'

'Grote financiële problemen in Barcelona, Memphis mogelijk niet ingeschreven'

6 juli 2021, 13:20

Donkere wolken pakken zich samen boven Barcelona waar het salarisbudget aanzienlijk naar beneden moet worden bijgesteld, anders zijn de gevolgen groot. Dat heeft LaLiga-baas Javier Tebas laten weten aan sportief directeur Mateu Alemany.

Het salarisbudget van FC Barcelona moet met vijftig procent worden verminderd, wil het voldoen aan de nieuwe eisen van de Spaanse competitie. Wil de Catalaanse grootmacht Leo Messi nog langer aan haar binden, dan zal het de salarissen drastisch moeten verminderen.

Ondanks dat de twee partijen het eens zijn over een nieuwe contract, staat er dus nog een flinke financiële horde in de weg. De consequenties zouden zelfs zo zwaar zijn, dat zomeraankopen Eric García, Sergio Agüero, Emerson Royal en Memphis niet ingeschreven kunnen worden, mits de situatie zo blijft. Dat meldt RAC1.

Het gat dat overbrugt moet worden, is zo'n 160 miljoen euro. Het salarislimiet bedraagt nu 347 miljoen euro. Vooral de salarissen van Samuel Umtiti en Miralem Pjanic drukken zwaar op de begroting. Respectievelijk zouden zij nog 35 en 50 miljoen verdienen.

Als de problemen niet snel worden opgelost, is het dus nog maar de vraag of Memphis aan spelen toekomt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.