Terug

Volg Vandaag Inside

Grootste voetbalstadion ter wereld in de maak in China: 100.000 plekken

Grootste voetbalstadion ter wereld in de maak in China: 100.000 plekken

17 apr 2020, 15:32

Gisteren is de bouw voor het nieuwe stadion van het Chinese Guangzhou Evergrande begonnen. Het stadion moet plaats gaan bieden aan 100.000 toeschouwers.

Camp Nou kan 99.000 fans kwijt in het stadion, maar dat moet na een toekomstige verbouwing uitgroeien tot 105.000. Het Chinese stadion is dan dus tijdelijk het grootste voetbalstadion van de wereld.

De kosten van de bouw van het stadion zijn niet laag. Ze worden geschat op 1,5 miljard euro. Eind 2022 moet het stadion af zijn. Het wordt vooral gekenmerkt door de bijzondere lotusbloem.

Het is overigens niet het grootste stadion ter wereld. Dat record wordt nog steeds beheerd door het 1 mei-stadion in Pyongyang, Noord-Korea. Daar kunnen zo’n 150.000 toeschouwers in.

Erik ten Hag raakte de weg al kwijt in het stadion van Tottenham Hotspur, hoe zou dat in dit stadion zijn?

Ten Hag verdwaald in stadion Tottenham Hotspur
1:50
Ten Hag verdwaald in stadion Tottenham Hotspur

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.