Terug

Volg Vandaag Inside

'Grootste uitdaging voetbalclubs zit nu in overbruggingsperiode'

'Grootste uitdaging voetbalclubs zit nu in overbruggingsperiode'

2 apr 2020, 11:00

De clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal kunnen de komende maanden wel overleven. Maar als de maatregelen rondom het nieuwe coronavirus nog veel langer duren, komt het voortbestaan van sommige clubs mogelijk wel in gevaar. Dat is de verwachting van Marc Boele, algemeen directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

"In de overbruggingsperiode in de zomer zit straks de grootste uitdaging", zegt Boele. "Langer doorspelen betekent ook het langer doorbetalen van salarissen. En er zijn meer kosten als je langer doorspeelt. Inkomsten heb je in die periode nauwelijks. Seizoenkaarten zijn bijvoorbeeld allemaal al betaald. Het duurt even voor je nieuwe inkomsten krijgt."

De problemen waren groter geweest als een nog veel groter deel van de competitie afgemaakt zou moeten worden. "Je hebt het nu per club over ongeveer vier resterende thuiswedstrijden. Dat zijn er niet heel veel. Maar het gaat niet alleen om die duels. Veel clubs hebben horeca in hun eigen beheer. Alle omzet die ze daar normaal gesproken draaien, ook qua evenementen, is ook weggevallen."

Juni

Boele hoopt dat de competitie in juni afgemaakt kan worden. Mochten de maatregelen worden verlengd, kunnen problemen ontstaan. "Elke club kan het nu tot het einde van het seizoen wel uitzingen. Maar dit moet niet te lang duren. Zeker niet voor clubs die niet zoveel vet op de botten hebben."

Voetballen zonder publiek is wat Boele betreft ook een optie. "Natuurlijk is voetbal nu niet het belangrijkste dat er is. Maar wij moeten wel kijken naar alle mogelijkheden die er binnen de richtlijnen zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.