Terug

Volg Vandaag Inside

Grootste roze diamant in 300 jaar gevonden in Angola

Grootste roze diamant in 300 jaar gevonden in Angola

27 juli 2022, 10:43

In Angola hebben mijnwerkers een grote roze diamant gevonden. De zeldzame edelsteen heet The Lulo Rose, vernoemd naar de mijn waar de vondst is gedaan.

Volgens de Australische Lucapa Diamond Company, exploitant van de Angolese mijn, zou het gaan om de grootste roze diamant die in de laatste driehonderd jaar is gevonden.

De diamant is van 170 karaat, wat gelijkstaat aan een gewicht van ongeveer 34 gram. Het is een diamant van het weinig voorkomende type IIa, wat wil zeggen dat het de zuiverste soort is.

De edelsteen zal worden verkocht op een internationale veiling. De regering van Angola is als partner betrokken bij de mijn van de vondst en zal dus meeprofiteren van de verkoop van The Lulo Rose. Om de volledige waarde van de diamant te verwezenlijken moet die eerst geslepen en versneden worden, waarbij de helft van het gewicht verloren kan gaan. De duurste diamant die tot nu toe is verkocht is de Pink Star, van 59.6 karaat, die in 2017 voor 71 miljoen dollar is geveild.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.