Terug

Volg Vandaag Inside

'Grootste fout die PSV heeft gemaakt is het wegsturen van Unnerstall'

'Grootste fout die PSV heeft gemaakt is het wegsturen van Unnerstall'

12 feb 2022, 21:05

Eric Meijers vindt het vertrek van doelman Lars Unnerstall een grote fout van PSV. Dat vertelt de 59-jarige Nijmegenaar in een item van VI Vandaag. Meijers is van mening dat een keeper in het doel staat om ballen tegen te houden. De Duitser doet dat volgens de amateurtrainer beter dan de huidige doelman Joël Drommel.

'Unnerstall werd verweten dat hij niet kan meevoetballen, maar in mijn optiek gaat het erom dat een keeper ballen tegenhoudt,' zo stelt de amateurtrainer. 'En dan neemt PSV Drommel, en die kan iets moeilijker ballen tegenhouden. Hij kan misschien iets beter voetballen, maar laat nu zien dat hij het PSV-niveau gewoon nog niet heeft.'

Van reservedoelman Yvon Mvogo heeft Meijers ook geen hoge pet op. 'Van Mvogo wisten we al dat hij bloopers maakte. Dat was vorig jaar al het geval, en daar is hij nu ook weer mee doorgegaan. PSV heeft op dit moment gewoon geen goede keeper.'

De oud-trainer van onder meer Spakenburg en Achilles '29 snapte ook niets van de keepers-switch van PSV-trainer Schmidt voorafgaand aan het bekerduel met NAC Breda. 'Dat vond ik een rare zet. Met keepers moet je nooit liggen klooien, dat is mijn ervaring in dertig jaar trainerschap. En als je gaat beginnen met het wisselen van keepers, dan is dat het begin van het einde,' aldus Meijers, die ziet dat de Duitse oefenmeester weinig vertrouwen heeft in zijn keepers.

'Na één wedstrijd die Mvogo eruit halen dat getuigt niet van vertrouwen. Keepers zijn van nature een beetje onzekere types. En als je daar dan als staf ook nog aan meewerkt. Dan zal hij niet snel de nul voor je houden. Je moet een keeper meer vertrouwen geven dan een speler. Dan kan je het meeste halen uit een keeper.'

Thuis bij Eric Meijers: ‘Bij Spakenburg ontslagen na frictie over keeper’
12:36
Thuis bij Eric Meijers: ‘Bij Spakenburg ontslagen na frictie over keeper’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.