Terug

Volg Vandaag Inside

Groothuizen nieuwe nummer 1 bij ADO Den Haag

Groothuizen nieuwe nummer 1 bij ADO Den Haag

6 aug 2018, 15:51

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag begint het nieuwe voetbalseizoen met Indy Groothuizen als eerste doelman. Trainer Alfons Groenendijk geeft de 22-jarige Groothuizen de voorkeur boven routinier Robert Zwinkels, die de voorbije jaren de nummer 1 was onder de lat.

Zwinkels (35) liep eind vorig seizoen een liesblessure op en werd in de laatste competitieduels vervangen door Groothuizen. In de play-offs om Europees voetbal, waarin ADO moest buigen voor Vitesse, stond zowel Groothuizen als Zwinkels één wedstrijd onder de lat. ,,Het zijn twee uitstekende keepers, die elkaar nauwelijks ontlopen'', zegt Groenendijk. ,,Alleen heeft Zwinkels een kortere voorbereiding gehad, omdat hij tijd nodig had om te herstellen van de operatieve ingreep. Daardoor heeft hij ook nog weinig gespeeld. Dat was doorslaggevend in mijn keuze voor Indy Groothuizen op dit moment.''

ADO begint het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde FC Emmen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.