Terug

Volg Vandaag Inside

Luis Suárez doet Gronings G-team 50 voetballen cadeau

Luis Suárez doet Gronings G-team 50 voetballen cadeau

4 apr 2021, 15:52

Luis Suárez, voormalig aanvaller van FC Groningen, heeft in die stad een mooie bestemming gevonden voor de vijftig ballen die hij ter beschikking heeft gesteld. De Uruguayaan, tegenwoordig uitkomend voor Atlético Madrid, maakte enkele weken geleden zijn 500e doelpunt. Samen met sportmerk Puma bedacht hij een manier om die mijlpaal te vieren. In steden waar hij heeft gevoetbald, onder meer ook Amsterdam, heeft Suárez in totaal 500 ballen laten bezorgen.

In Groningen zijn die beland bij Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. "Ik wilde iets terugdoen voor de zeven teams die mij gevormd hebben tot de speler die ik nu ben", luidt de uitleg van Suárez, weergegeven op de website van FC Groningen. "Ik wilde een boost geven aan jeugdteams die verlegen zitten om materiaal en ze inspireren om hun dromen waar te maken. Ik wil de teams, spelers en supporters bedanken die een onderdeel zijn geweest van mijn reis: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Madrid, en Uruguay. Het zijn allemaal steden die ik een warm hart toedraag, dit is een speciaal eerbetoon aan hen en hun gemeenschappen."

Onno Kukler, oprichter en trainer van Kids United, is blij met het geschenk van de aanvaller. "De kids zijn er heel erg blij mee. Suárez heeft 500 goals gemaakt en natuurlijk ook in Groningen gescoord. Ik denk dat onze kids hem niet kennen uit zijn tijd bij FC Groningen, maar meer als wereldberoemde speler. Die ook bij FC Groningen heeft gespeeld."

Suárez zette in 2006 in Groningen zijn eerste stappen in het Europese voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.