Terug

Volg Vandaag Inside

Groenen na transfer officieel duurste Nederlandse voetbalster ooit

Groenen na transfer officieel duurste Nederlandse voetbalster ooit

15 sep 2022, 10:40

Jackie Groenen verhuist van Manchester United naar Paris Saint-Germain. De international van Oranje heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Franse club, waar ze onder anderen Lieke Martens treft. De linksbuiten stapte enkele maanden geleden over van Barcelona naar Parijs en ondertekende eveneens een contract tot de zomer van 2025.

Groenen (27) is al jaren een vaste waarde in de nationale ploeg. Ze won met de 'Leeuwinnen' het EK van 2017 en haalde de finale van het WK 2019. In 92 interlands maakte Groenen negen doelpunten. De Nederlandse voetbalsters plaatsen zich onlangs voor het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

Groenen speelde drie jaar voor Manchester United, waarmee ze afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Engelse competitie. Omdat ManUnited de optie in haar aflopende contract lichtte, lag de middenveldster automatisch tot de zomer van 2023 vast. PSG bereikte echter een akkoord met de Engelse club over een transfersom die volgens De Telegraaf en het AD via bonussen kan oplopen tot 150.000 euro. Daarmee is Groenen de duurste Nederlandse voetbalster ooit. In het vrouwenvoetbal wordt sporadisch betaald voor transfers.

Het lukte Groenen de afgelopen jaren niet om zich met Manchester United te plaatsen voor de Champions League. In Franse dienst lonkt de Champions League wel. Paris Saint-Germain eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Franse competitie, achter Champions League-winnaar Olympique Lyon van de Oranje-speelsters Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola. De club uit de Franse hoofdstad plaatste zich zo voor de tweede voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Inzet van de twee duels met BK Häcken uit Zweden is een plek in de groepsfase van de Champions League. Vorig seizoen haalde PSG daarin de halve finales, waarin Lyon te sterk was.

Groenen speelde in clubverband al eerder samen met Martens bij de Duitse club Duisburg. De oud-judoka voetbalde ook voor onder meer Chelsea en Frankfurt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.