Terug

Volg Vandaag Inside

Griekspoor wint als tweede Nederlander op rij tennistoernooi Rosmalen

Griekspoor wint als tweede Nederlander op rij tennistoernooi Rosmalen

18 juni 2023, 21:11

Tennisser Tallon Griekspoor heeft de titel veroverd op het grastoernooi van Rosmalen. De als zesde geplaatste Nederlander was in de finale met 6-7 (4) 7-6 (3) 6-3 te sterk voor de Australiër Jordan Thompson.

Pas om 20.30 uur benutte Griekspoor zijn eerste wedstrijdpunt. De finale duurde 2 uur en 35 minuten. Na het laatste punt ging Griekspoor op het gras liggen en sloeg hij een aantal maal op de baan.

Lange tijd had Griekspoor het erg moeilijk tegen de nummer 103 van de wereld. Griekspoor serveerde in de beginfase niet zo sterk als eerder deze week en had moeite met het afwisselende spel van de taaie Australiër.

Griekspoor leverde meteen zijn eerste servicegame in, maar plaatste met een lovegame een rebreak. In de tiebreak die zo'n uur later volgde verloor Griekspoor de eerste vier punten. Zijn kansen leken verkeken, maar hij pakte vier punten op een rij. Toch was het Thompson die de tiebreak met 7-4 naar zich toetrok.

In de beginfase van de tweede set mopperde Griekspoor, omdat hij baalde dat hij niet zijn gewenste niveau haalde. Op 4-4 plaatste hij een break, maar hij wist de set op eigen service niet binnen te halen. In de tweede tiebreak van de finale stond hij er wel en wist hij een derde set af te dwingen.

Na de winst van de tiebreak van de tweede set ging het publiek achter Griekspoor staan. Hij plaatste bij 3-2 de beslissende break en kwam in de laatste games niet meer in de problemen. Griekspoor maakte het af met een lovegame. Hij besloot het duel met een sterke service en de return van Thompson ging uit

"Dit is voor mij het mooiste moment uit mijn loopbaan en de mooiste week uit mijn leven", zei Griekspoor op het uitverkochte centercourt. "Het is altijd lastig om je beste tennis te spelen in de finale, maar met de hulp van het publiek is het gelukt."

Voor de 26 jaar oude Griekspoor is het de tweede titel van zijn carrière. Begin dit jaar was hij ook de beste in het Indiase Pune. Hij is de vierde Nederlandse winnaar van het mannentoernooi van Rosmalen, na Richard Krajicek (1994 en 1997), Sjeng Schalken (2002 en 2003) en Tim van Rijthoven. Laatstgenoemde pakte vorig jaar tot ieders verbazing de titel op het Autotron. Van Rijthoven, dit jaar afwezig vanwege een elleboogblessure, versloeg toen de Rus Daniil Medvedev in de finale.

De wedstrijd begon bijna drieënhalf uur later dan gepland. Door de regen ging de finaledag later van start en bovendien duurde de eindstrijd van het vrouwentoernooi lang, bijna 3 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.