Terug

Volg Vandaag Inside

Griekse derby na rellen afgebroken

Griekse derby na rellen afgebroken

17 mrt 2019, 22:36

ATHENE (ANP/DPA) - De topper in Griekenland tussen Panathinaikos en Olympiakos Pireaus is in de 70e minuut gestaakt. Op dat moment stond het 1-0 voor Olympiakos. Hooligans waren buiten het stadion slaags geraakt met de politie. Hierbij hadden de agenten traangas ingezet dat het stadion was ingewaaid. Hierop vluchtten veel toeschouwers van de tribunes. Velen gingen het veld op.

De Duitse scheidsrechter Marco Fritz legde daarop de wedstrijd eerst stil, maar besloot het duel vervolgens te staken vanwege de veiligheid. In de eerste helft had de arbiter de wedstrijd ook al zo'n tien minuten stilgelegd omdat hooligans van de tribunes waren gekomen en mensen op de bank bij Olympiakos hadden aangevallen.

Het Griekse voetbal gaat al jaren gebukt onder geweld van hooligans. Vorig seizoen lag de competitie drie weken stil na ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen PAOK en AEK Athene. De voorzitter van PAOK liep hierbij met een pistool op zak het veld op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.