Terug

Volg Vandaag Inside

Gridstraf van vijf plaatsen voor Max Verstappen in Monza

Gridstraf van vijf plaatsen voor Max Verstappen in Monza

9 sep 2022, 13:22

Max Verstappen incasseert een gridstraf van vijf plaatsen voor de Grote Prijs van Italië dit weekend. Zijn Formule 1-team Red Bull wisselt de verbrandingsmotor in de RB18 van de Nederlander. Daardoor moet hij na de kwalificatie vijf plaatsen terug op de startopstelling in Monza, meldden verschillende media.

Verstappen moest bij de Grote Prijs van België vanaf de veertiende plaats starten na het vervangen van onderdelen van de motor en de versnellingsbak. De regerend wereldkampioen wist de race op Spa-Francorchamps alsnog te winnen.

Meerdere coureurs zijn van plan om onderdelen in hun wagens voor de race op het circuit van Monza te vervangen. Ook Lewis Hamilton en Carlos Sainz krijgen nieuwe onderdelen in hun Mercedes en Ferrari.

Yuki Tsunodoa heeft een gridstraf van 10 plaatsen gekregen. De Japanner van het Formule 1-team AlphaTauri kreeg bij de Dutch Grand Prix zijn vijfde reprimande van de stewards dit seizoen en moet voor straf tien plekken terug op de startopstelling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.