Terug

Volg Vandaag Inside

'Grensoverschrijdende berichten kunnen Overmars bonus van 1,25 miljoen kosten'

'Grensoverschrijdende berichten kunnen Overmars bonus van 1,25 miljoen kosten'

10 feb 2022, 15:02

Marc Overmars heeft bij het verlengen van zijn contract een tekenbonus van 1,25 miljoen euro gekregen, schrijft het RTL Nieuws op basis van stukken van de buitengewone aandeelhoudervergadering (BAVA) die op 28 januari werd gehouden. De kans lijkt echter groot dat hij die bonus door zijn grensoverschrijdende berichten moet terugstorten.

Door zijn directe vertrek kan Overmars in ieder geval fluiten naar zijn salaris van 8 ton per jaar en zijn prestatiebonussen, die konden oplopen tot 1,25 miljoen euro per jaar. Of de voormalig directeur ook zijn tekenbonus terug moet betalen, is onduidelijk. Een woordvoerder van Ajax laat aan RTL Nieuws weten 'geen uitspraken te doen' over de afwikkeling van de zaak en verwijst verder naar de BAVA-stukken.

Errol Keyner, adjunct-directeur van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), noemt het ondenkbaar dat Overmars zijn bonus niet moet terugstorten: 'Ik kan me niet voorstellen dat Ajax geen clausule heeft opgenomen waardoor die onder bepaalde omstandigheden moet worden teruggestort.' In zo'n clausule staat bijvoorbeeld dat het geld terug moet als zou blijken dat hij een greep in de kas heeft gedaan, of aan de slag gaat bij Feyenoord, legt Keyner uit. 'Mocht dat niet zo zijn, dan moeten er meer mensen weg. Maar ik denk dat zélfs Ajax hier rekening mee heeft gehouden.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.