Terug

Volg Vandaag Inside

Greenwood zegt sorry na schenden coronaregels

Greenwood zegt sorry na schenden coronaregels

8 sep 2020, 18:20

In navolging van Phil Foden heeft ook Mason Greenwood excuses gemaakt voor het schenden van de strenge coronaregels op IJsland. De twee Engelse voetbalinternationals nodigden vorige week twee vrouwen uit op hun hotelkamer in Reykjavik. Bondscoach Gareth Southgate besloot de jongelingen daarop uit zijn selectie te zetten.

"Nu ik de kans heb gehad om na te denken over wat er is gebeurd, bied ik mijn excuses aan voor wat ik heb veroorzaakt", zegt Greenwood in een verklaring op de website van zijn club Manchester United. De 18-jarige aanvaller debuteerde zaterdag als invaller in het gewonnen duel met IJsland in de Nations League (0-1). De twee jaar oudere Foden, middenvelder van Manchester City, speelde als basiskracht zijn eerste interland voor Engeland.

"Het was onverantwoord van mij om de Covid 19-protocollen te schenden. Die zijn er om spelers, stafleden en het publiek te beschermen", aldus Greenwood. "Ik wil vooral mijn excuses aanbieden aan Gareth Southgate. Ik heb hem in de steek gelaten terwijl hij juist veel vertrouwen in mij heeft. Spelen voor het Engelse voetbal was een van de mooiste momenten in mijn leven, ik kan alleen mezelf de schuld geven van deze enorme fout." Een dag eerder had Foden via zijn sociale media al zijn verontschuldigingen aangeboden, ook aan zijn familie.

De politie van Reykjavik heeft beide Engelse voetballers een boete gegeven van omgerekend zo'n 1500 euro. Zonder Foden en Greenwood speelt Engeland dinsdagavond in Kopenhagen tegen Denemarken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.