Terug

Volg Vandaag Inside

Grealish pareert kritiek: 'Heb gezegd dat ik een strafschop wilde nemen'

Grealish pareert kritiek: 'Heb gezegd dat ik een strafschop wilde nemen'

12 juli 2021, 15:02

Jack Grealish was zondag in de EK-finale tegen Italië bereid om een strafschop te nemen. De Engelse voetballer van Aston Villa laat dat via Twitter weten, nadat Roy Keane felle kritiek had geuit op Grealish en Raheem Sterling. De twee ervaren internationals namen geen penalty en zagen de jonge aanvallers Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka missen.

"Ik heb gezegd dat ik er eentje wilde nemen!!!!", schrijft Grealish op Twitter. Op de tv-beelden was ook te zien dat de nummer 7 van Engeland zijn vinger opstak toen bondscoach Gareth Southgate na 120 minuten spelen een rondje maakte langs zijn spelers, ongetwijfeld met de vraag wie het aandurfde om vanaf 11 meter aan te leggen. "De coach heeft gedurende dit toernooi zoveel goede beslissingen gemaakt en vanavond ook weer. Maar ik wil niet dat mensen zeggen dat ik geen penalty wilde nemen terwijl ik heb aangegeven dat ik dat wel wil", aldus Grealish.

Southgate bracht aan het einde van de verlenging Rashford en Sancho in het veld, speciaal voor de penaltyserie. Juist de twee invallers faalden. Ook de 19-jarige Saka, die de vijfde en laatste penalty nam, stuitte op de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma.

"Als je Sterling of Grealish hebt, dan kan je niet een jonge gozer als Saka zo'n penalty laten nemen", zei oud-topvoetballer Keane op de Britse tv. "Zij hebben veel meer ervaring. Sterling heeft tal van prijzen gewonnen. Zij hadden moeten opstaan en in plaats van die jongen een penalty moeten nemen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.