Terug

Volg Vandaag Inside

Gravenberch verwacht dat Young Boys meteen volle bak gaat

Gravenberch verwacht dat Young Boys meteen volle bak gaat

17 mrt 2021, 22:12

Ryan Gravenberch heeft er alle vertrouwen in dat hij donderdag met Ajax ten koste van Young Boys de kwartfinales van de Europa league bereikt. "Wij hebben er geen twijfel over en we moeten laten zien dat we de volgende ronde gaan bereiken", zei hij vlak voor de training in Bern.

Ajax verdedigt een voorsprong van 3-0 op de kampioen van de laatste drie jaar van Zwitserland. "Ik verwacht dat Young Boys vanaf de eerste minuut volle bak gaat", zei de middenvelder. "Daar moeten we klaar voor zijn. Maar wij kennen onze kwaliteiten."

De 18-jarige Gravenberch krijgt dit seizoen veel speeltijd van trainer Erik ten Hag, die nauwkeurig laat meten wanneer zijn spelers rust nodig hebben. Gravenberch lijkt echter geen last te hebben van het drukke programma van Ajax, dat nog in de race is in de Eredivisie, KNVB-beker en Europa League. Hij gaat niet vaak voortijdig naar de kant. "Natuurlijk word je soms wel moe, maar ik hou van voetbal en blijf altijd doorgaan. En na een wedstrijd lig ik gewoon te herstellen op de bank", lachte hij.

Gravenberch is blij met de beslissing van Daley Blind om zijn contract tot de zomer van 2023 te verlengen. "Blind speelt nog steeds een grote rol in mijn ontwikkeling", zei hij. "Ik heb veel gesprekken met Daley. In die gesprekken, maar ook in het veld, geeft hij mij goede tips. Bijvoorbeeld over mijn positionering in het veld. Daley is daar heel goed in."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.