Terug

Volg Vandaag Inside

Gravenberch treedt in voetsporen De Jong

Gravenberch treedt in voetsporen De Jong

26 feb 2020, 10:12

Ryan Gravenberch is de nieuwe ambassadeur van Topscore, een initiatief van de gemeente Amsterdam met als doel jongeren uit de hoofdstad meer aan het sporten en bewegen te krijgen. De 17-jarige middenvelder van Ajax is de opvolger van Frenkie de Jong, die dit seizoen voor FC Barcelona speelt.

'Ik hoop dat ook ik met mijn naamsbekendheid ervoor kan zorgen dat meer jongeren gaan sporten', vertelt Gravenberch op de website van de gemeente Amsterdam. Een van de taken van de ambassadeur van Topscore is dat hij soms scholen bezoekt en zijn ervaringen gaat delen met jongeren, om ze zo aan het sporten te krijgen.

'Ik praat dan met ze over wat ze met sport willen bereiken, en hoe ze dat kunnen doen', zegt de Amsterdam geboren middenvelder. 'En ik vertel ze dat je in de sport zelf heel ver kan komen. Dat zal vast stimulerend werken. En natuurlijk gaan we af en toe een balletje met elkaar trappen. Met sport kan je dromen najagen maar sport is sowieso gezond. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.