Terug

Volg Vandaag Inside

Gravenberch enige overgebleven Nederlandse kanshebber voor Golden Boy-award

Gravenberch enige overgebleven Nederlandse kanshebber voor Golden Boy-award

14 okt 2022, 12:36

Ryan Gravenberch is de enige overgebleven Nederlandse kanshebber voor het winnen van de Golden Boy-award. De prestigieuze verkiezing voor de beste voetballer tot 21 jaar wordt jaarlijks georganiseerd door het Italiaanse sportmedium Tuttosport, dit jaar voor de twintigste keer achtereen.

De 20-jarige middenvelder van Bayern München kan nu, samen met nog negentien andere kanshebbers, uitkijken naar de uitreiking die in november plaatsvindt.

Naast de Oranje-international maken onder anderen Ansu Fati (FC Barcelona), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Pedri (FC Barcelona) en Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) nog kans om te worden uitgeroepen tot Golden Boy van 2022. In de voorgaande shortlist stonden naast Gravenberch ook Xavi Simons (PSV) en Brian Brobbey (Ajax).

De laatste keer dat een Nederlander tot winnaar werd gekozen, was in 2018. Toen ging de award naar Matthijs de Ligt, die afgelopen zomer van Juventus naar Bayern München verhuisde. Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar van de Golden Boy-award.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.