Terug

Volg Vandaag Inside

Gravenberch behoort tot tien kanshebbers voor prestigieuze prijs

Gravenberch behoort tot tien kanshebbers voor prestigieuze prijs

12 aug 2022, 19:30

Ryan Gravenberch is opnieuw genomineerd voor de Kopa Trophy, voorheen de Golden Boy Award. Dat is de prestigieuze prijs van de Italiaanse sportkrant Tuttosport voor meest talentvolle voetballer op de Europese velden van afgelopen seizoen.

Gravenberch, die deze zomer overstapte van Ajax naar Bayern München, is de enige Nederlander op de lijst van tien kanshebbers. De andere negen zijn de Duitsers Karim Adeyemi, Jamal Musiala en Florian Wirtz, de Britten Jude Bellingham en Bukayo Saka, de Fransman Eduardo Camavinga, de Spanjaard Gavi, de Portugees Nuno Mendes en de Kroaat Josko Gvardiol.

Vorig jaar behoorden Gravenberch en Jurriën Timber tot de groep van twintig genomineerden. De Spanjaard Pedri won toen de prijs.

Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar van de Golden Boy-award. Na hem kregen onder anderen Wayne Rooney, Lionel Messi, Paul Pogba, Kylian Mbappé, Matthijs de Ligt (in 2018) en Erling Haaland de prijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.