Terug

Volg Vandaag Inside

Gravenberch aast op basisplaats in München: 'Dan is de stap naar Oranje ook makkelijker'

Gravenberch aast op basisplaats in München: 'Dan is de stap naar Oranje ook makkelijker'

25 juli 2022, 09:49

Ryan Gravenberch wil snel een vaste waarde worden bij Bayern München. "Mijn doel is om zo snel mogelijk onderdeel van de basisopstelling te worden. Als me dat lukt, is ook de stap naar het Nederlands elftal een stuk makkelijker", aldus de 20-jarige middenvelder, die Ajax deze zomer verruilde voor de Duitse recordkampioen.

Gravenberch zei "met de beste voetballers te willen spelen, zich met hen meten en van ze leren". En samen met hen veel titels winnen.

De middenvelder tekende in München een contract tot medio 2027. "Toen de interesse concreet werd, hoefde ik er niet lang over na te denken", zei hij na de oefenwedstrijd tegen Manchester City, die de Duitsers in de VS met 1-0 verloren. "Ook mijn voormalig coach Erik ten Hag vertelde me al dat Bayern een geschikte club zou zijn voor mij. Ik heb helemaal niet meer naar andere aanbiedingen gekeken, omdat ik absoluut naar Bayern wilde."

De Duitse kampioen, waar ook Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui spelen, neemt het zaterdag in de strijd om de Duitse supercup op tegen RB Leipzig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.