'Gouden wissel' Ten Hag geprezen: 'Toen zag je een dominant, aanvallend en attractief Ajax'

4 nov 2021, 09:01

In een video op de website van De Telegraaf heeft Valentijn Driessen teruggeblikt op de 1-3 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund. De Amsterdammers zijn daardoor na vier wedstrijden al zeker van overwintering in de Champions League.

'Het is Ajax nog nooit gelukt in het tijdperk van de Champions League om de eerste vier wedstrijden in de poulefase te winnen. Een geweldige prestatie,' begint Valentijn. 'En als je ziet met wat voor soort voetbal en als je de uitslagen op een rijtje zet, dat is indrukwekkend. Slechts twee goals tegen in vier wedstrijden tegen Dortmund (2x), Sporting Lissabon en Besiktas, dat is een prestatie van formaat. We noemen het gewoon een historische campagne.'

Over de wedstrijd zegt de chef voetbal van De Telegraaf: 'Het was én geen terechte rode kaart én geen terechte penalty. Het was leuker geweest als het elf tegen elf zou zijn geweest, zonder penalty. Maar helaas, Michael Oliver zag het niet helemaal goed, zelfs niet na het zien van de televisiebeelden. Dat is jammer, maar zo is het nu eenmaal. Uiteindelijk kwam Ajax met elf tegen tien achter, maar wisten ze dat in de tweede helft om te zetten. Ik vond ze in de eerste helft heel slordig spelen, heel veel balverlies. Ze brachten Dortmund eigenlijk echt in de wedstrijd. Met elf tegen tien mag je nooit met 1-0 achter komen. Dat was natuurlijk toch een behoorlijke klap. Die kwamen ze eigenlijk vlak voor rust te boven, een beetje aan de hand van Steven Berghuis.'

'Maar wat Ten Hag heel goed heeft gezien en wat uiteindelijk een gouden wissel is geweest, is om Álvarez naar de kant te halen, want die zat gewoon tegen een rode kaart aan,' gaat Valentijn verder. 'Die kon deze avond niet zijn eigen niveau brengen. Daarvoor kwam Davy Klaassen en ging Gravenberch een stapje naar achteren. Ik weet niet of dit met elf tegen elf kan, maar het is wel helemaal des Ajax natuurlijk om zo aanvallend te spelen met zoveel aanvallend ingestelde spelers. Toen zag je een dominant, aanvallend en attractief Ajax en was het eigenlijk wachten op de doelpunten. Die vielen wel rijkelijk laat, maar er was op dat moment geen houden aan. Zeker niet Antony, die was echt helemaal los. Die had gewoon drie assists. Het was gewoon een genot om naar te kijken, eigenlijk de hele tweede helft. Aangetekend: wel met elf tegen tien.'