Terug

Volg Vandaag Inside

Gouden Schoen in België opnieuw voor Vanaken

Gouden Schoen in België opnieuw voor Vanaken

16 jan 2020, 08:49

Hans Vanaken heeft in België opnieuw de Gouden Schoen gewonnen, de prijs voor de beste voetballer in de Belgische competitie. De 27-jarige middenvelder van Club Brugge kreeg tijdens de 66e editie van het Belgische voetbalgala de meeste punten (322).

In de jaarlijkse verkiezing eindigde Antwerp-aanvaller Dieumerci Mbokani als tweede (303 punten). De Oekraïener Roeslan Malinovski (ex-KRC Genk, nu Atalanta) werd derde met 220 punten.

Vanaken is de eerste speler sinds Jan Ceulemans (1985-1986) die de Gouden Schoen in België twee keer op rij wint. Hij speelde tussen 2002 en 2008 in de jeugdopleiding van PSV.

Eden Hazard (ex-Chelsea, nu Real Madrid) werd uitgeroepen tot beste Belgische voetballer in het buitenland. Hij kreeg die onderscheiding voor het derde jaar op rij. Philippe Clement, ex-trainer van KRC Genk en nu coach van Club Brugge, werd gekozen tot oefenmeester van het jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.