Terug

Volg Vandaag Inside

GOUDEN BEELDEN! René van der Gijp en Louis van Gaal doen reconstructie van schwalbe (1986)

GOUDEN BEELDEN! René van der Gijp en Louis van Gaal doen reconstructie van schwalbe (1986)

22 mrt 2020, 11:07

Een prachtig beeld uit de wedstrijd PSV - Sparta uit 1986. Sparta-speler Louis van Gaal zet op randje zestien een tackle in op PSV-speler René van der Gijp, waarna laatsgenoemde gewillig naar de grond gaat.

De scheidsrechter van dienst geeft een vrije trap mee aan PSV en daar is Louis het duidelijk niet mee eens. Van Gaal doet, zoals we hem wel vaker hebben zien doen, een reconstructie van de 'schwalbe' van René van der Gijp. René vindt het op zijn beurt maar een slechte imitatie en doet vervolgens zijn eigen schwalbe nog eens dunnetjes over.

De twee voetbaliconen kunnen er uiteindelijk wel om lachen en dollen nog wat met elkaar.

Van Gaal deed als trainer van Manchester United ook eens een schwalbe na van de tegenstander. Ook toen ging de destijds 64-jarige trainer nog soepeltjes naar de grond.

VIDEO - René weet het zeker: 'Baudet is het broertje van Louis van Gaal'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.