Terug

Volg Vandaag Inside

Gouden Bal voor Real Madrid-spits Karim Benzema

Gouden Bal voor Real Madrid-spits Karim Benzema

17 okt 2022, 00:00

Karim Benzema is door het tijdschrift France Football uitgeroepen tot beste voetballer van het afgelopen seizoen. De Franse spits van Real Madrid is de opvolger van Lionel Messi, die vorig jaar de Gouden Bal won. Hij kreeg de voorkeur boven Sadio Mané, die in de zomer Liverpool verliet voor Bayern München. Kevin De Bruyne (Manchester City) eindigde als derde.

Benzema was het afgelopen seizoen betrokken bij 59 doelpunten van Real Madrid. Hij scoorde 44 keer en leverde 15 assists. Benzema won met Real de Champions League en de landstitel. De 34-jarige aanvaller was de grote favoriet voor de eindzege. Maar dat was Robert Lewandowski vorige keer ook. Toch ging de prijs toen weer naar Messi.

France Football veranderde na die uitverkiezing een aantal zaken. De verkiezing ging nu niet meer over een kalenderjaar maar over een seizoen. De kanshebbers werden ook niet alleen meer aangedragen door journalisten van France Football. De jury bestaat nog steeds uit journalisten, één per land. Maar alleen journalisten uit landen die in de top 100 van de wereldranglijst staan, mogen een stem uitbrengen.

Virgil van Dijk was als enige Nederlander genomineerd. De aanvoerder van het Nederlands elftal en verdediger van Liverpool eindigde als zestiende. Drie jaar geleden eindigde hij nog als tweede, achter Messi. Sébastien Haller, afgelopen seizoen succesvol voor Ajax, werd dertiende. Cristiano Ronaldo bleef steken op een 20e plaats. Messi was niet genomineerd.

Lewandowski, afgelopen zomer bij Bayern München vertrokken naar FC Barcelona, was volgens de jury de beste spits van het vorige seizoen. Thibaut Courtois (Real Madrid) viel in de prijzen als beste doelman. Niet Real Madrid maar Manchester City werd onderscheiden als beste club van het jaar.

De Spaanse Alexia Putellas, spelend voor FC Barcelona, ontving net als vorig jaar de prijs voor beste voetbalster. Vivianne Miedema zat ook bij de twintig genomineerden en werd elfde. De 18-jarige middenvelder Gavi van Barcelona werd als grootste talent verkozen. Ryan Gravenberch was ook voor die titel genomineerd.



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.