Terug

Volg Vandaag Inside

Gosens verkocht Koeman en Oranje ’nee’, maar ziet Barcelona wel zitten

Gosens verkocht Koeman en Oranje ’nee’, maar ziet Barcelona wel zitten

31 aug 2020, 13:00

Ronald Koeman kreeg als bondscoach van het Nederlands elftal een afwijzing binnen van Robin Gosens, maar als trainer van FC Barcelona mag Koeman het best nog een keer proberen bij Gosens. 'Als Koeman me naar Barcelona wil halen, lijkt me dat een mooi compromis', zei Gosens in het Duitse magazine Kicker.

De 26-jarige linksback van Atalanta komt uit de Duitse stad Emmerik, vlakbij de Nederlandse grens. Hij heeft een Nederlandse vader en een Duitse moeder en kan dus voor beide landen voetballen. Gosens speelde zich in de Serie A en in de Champions League in beeld bij zowel Koeman als de Duitse bondscoach Joachim Löw. De keuze viel uiteindelijk op de 'Mannschaft'.

'Ik ben in Duitsland geboren en voel me ook gewoon Duits', zegt Gosens, die tot de selectie behoort voor de wedstrijden in de Nations League tegen Spanje en Zwitserland. Koeman mag hem best nog eens bellen, zo benadrukt Gosens die een transfer naar Barcelona wel ziet zitten. 'Ik heb de kwaliteiten om de hele linkerflank te bestrijken. Zowel aanvallend als verdedigend ben ik van waarde.' Bij Barcelona is Jordi Alba al jarenlang de vaste linksback.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.