Terug

Volg Vandaag Inside

'Gosens heeft gekozen tussen Nederland en Duitsland'

'Gosens heeft gekozen tussen Nederland en Duitsland'

31 mrt 2020, 14:05

Robin Gosens wordt binnenkort international van Duitsland, zo meldt de Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport. Gosens zou zijn debuut maken in de wedstrijd tegen Italië. Dit affiche werd natuurlijk afgelast door het coronavirus.

De linksback van Atalanta is geboren in Emmerik, dat ligt net over de grens met Duitsland. Maar heeft een Nederlandse vader. Ook speelde hij in de periode van 2012 tot en met 2017 in Nederland. Hij begon zijn Nederlandse periode in de jeugd van Vitesse daarna vertrok hij naar FC Dordrecht en Heracles Almelo. Vanuit Almelo vertrok Gosens naar Bergamo.

Gosens liet onlangs weten aan de NOS dat hij zich zowel Duits als Nederlands voelt en het een lastige keuze vindt: 'Als ik echt moet kiezen, vind ik het een lastige keuze'. Maar volgens La Gazetta Dello Sport is zijn keuze nu toch gemaakt. Naar verwachting zal Joachim Löw de linksback de volgende interlandperiode alsnog oproepen en laten debuteren.

Gosens speelde dit seizoen 22 duels in de Serie A daarin scoorde hij 7 keer en gaf hij 5 assists. Ook maakte de oud-speler van FC Dordrecht een belangrijke goal in de beslissende wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League. Check de samenvatting van deze wedstrijd hieronder.

VIDEO - Samenvatting Sjachtar Donetsk - Atalanta Bergamo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.