Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente boekt ruime overwinning op PEC Zwolle

FC Twente boekt ruime overwinning op PEC Zwolle

31 okt 2020, 21:38

FC Twente heeft zich tegen PEC Zwolle gerevancheerd voor twee opeenvolgende nederlagen. Het duel in Enschede eindigde in 5-1. Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0, vooral dankzij twee grove fouten van de Finse verdediger Thomas Lam.

FC Twente, dat in de afgelopen week verloor van FC Utrecht en De Graafschap (KNVB-beker), kwam snel op voorsprong. Lam, oud-speler van FC Twente, schoof de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Queensy Menig. De ex-aanvaller van PEC Zwolle profiteerde dankbaar: 1-0.

In de 29e minuut ging Lam opnieuw hopeloos in de fout. De aanvoerder speelde te zacht terug op doelman Michael Zetterer waarna Danilo simpel voor 2-0 kon zorgen. Kort daarvoor verrichtte FC Twente-doelman Joël Drommel nog een fraaie redding op een doelpoging van Eliano Reijnders.

Aan de derde goal konden Lam en co weinig doen. Wout Brama (ex-PEC Zwolle) volleerde schitterend raak uit een hoekschop van Václav Cerný. Kort daarna haalde trainer John Stegeman de arme Lam naar de kant. Na de goal van Brama deed scheidsrechter Gözübüyük net alsof hij de VAR raadpleegde. Het leidde tot gelach bij de Twentenaar.

Na de pauze ging het Zwolse foutenfestival door. Zetterer gooide de bal roekeloos uit, waarna Cerný met dank aan Danilo voor 4-0 tekende. Reijnders haalde voor PEC met een hoogstandje nog wel de nul van het scorebord, maar Luka Ilic had als invaller het laatste woord: 5-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.