Terug

Volg Vandaag Inside

Goede start voor Dick Advocaat met Irak

Goede start voor Dick Advocaat met Irak

2 sep 2021, 15:40

Een goede start voor Dick Advocaat als bondscoach van Irak. De 73-jarige oefenmeester is zijn avontuur begonnen met een gelijkspel tegen Zuid-Korea. In Seoul wisten beide landen niet te scoren, en bleef het 0-0.

De wedstrijd tegen Zuid Korea, waar Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min Son in de basis stond, was voor Irak het openingsduel in de derde ronde van de WK-kwalificatie van de Aziatische voetbalconfederatie (AFC). Irak neemt het in poule A ook op tegen Iran, Libanon, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Advocaat beëindigde afgelopen seizoen bij Feyenoord zijn carrière als clubcoach. Hij liet destijds doorschemeren dat hij mogelijk als bondscoach nog wel actief zou willen zijn. Eind juli werd bekend dat de Hagenaar aan de slag ging als bondscoach van Irak. Hij moet de nationale ploeg naar het eindtoernooi om de wereldtitel in 2022 in Qatar leiden. 

Advocaat fungeerde eerder als bondscoach van Oranje, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.