Terug

Volg Vandaag Inside

Go Ahead-trainer Hake ergert zich aan Nijhuis: 'Hij zal komende week wel weer ergens op tv zitten'

8 apr 2024, 11:49

Go Ahead Eagles-trainer René Hake was zondag na het 1-1 gelijkspel tegen Almere City FC niet blij met Bas Nijhuis. Hake is namelijk van mening dat zijn elftal een penalty had moeten krijgen voor een overtreding op Jakob Breum.

"Ik denk dat het een strafschop was", reageerde Hake na afloop bij ESPN. "En dan kun je zeggen, je kijkt door een roze bril van Go Ahead en tuurlijk doe je dat. Als je 'm normaal terugkijkt, is het niet alsof Breum zijn benen tussen die van Jacobs zet. Hij loopt gewoon rechtdoor en wordt geraakt, dus is het een penalty."

Vervolgens uitte Hake zijn frustratie over scheidsrechter Nijhuis. "Bas fluit voor een schwalbe en daar wordt hij in gecorrigeerd, want hij wordt naar de kant geroepen, dus dat geeft al aan dat er iets aan de hand is. Volgens mij is de VAR er om fouten te corrigeren, in dit geval maakt Bas een fout en wordt hij gecorrigeerd, dus moet hij gewoon een keer luisteren. Hij zal van de week wel, als hij weer ergens op tv zit, op alle mogelijke manieren uit proberen te leggen dat het allemaal interpretabel was, zoals wel vaker. Dat is natuurlijk wel zeer kwalijk, want het kan een beslissend moment in de wedstrijd zijn", aldus de trainer van Go Ahead Eagles.

Wim Kieft liet zich eerder in Veronica Offside lovend uit over Nijhuis: "Bas Nijhuis floot echt geweldig!" Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.