Terug

Volg Vandaag Inside

Go Ahead koploper na zege op Twente

Go Ahead koploper na zege op Twente

18 nov 2018, 17:49

ENSCHEDE (ANP) - Go Ahead Eagles heeft in ieder geval voor de komende uren de koppositie overgenomen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Deventer won de beladen streekderby met FC Twente in de Enschedese Grolsch Veste met 1-0.

Die belangrijke goal viel op slag van rust, toen de Deventenaren profiteerden van een fout van Ricardinho. De Braziliaanse verdediger van FC Twente verspeelde de bal aan spits Jaroslav Navratil van Go Ahead en die faalde niet oog in oog met Twente-doelman Joël Drommel.

Twente deed er in de tweede helft alles aan op zijn minst gelijk te maken, maar de vele kansen werden niet benut. De Eagles speelden de laatste tien minuten met tien man nadat Julian Lelieveld met een rode kaart (tweede keer geel) van het veld moest.

Sparta Rotterdam

FC Den Bosch klom naar de tweede plaats door een duidelijke uitzege bij Telstar: 1-4. De Brabantse treffers kwamen op naam van Danny Holla, Leo Vaisanen, Jort van der Sande en Danny Verbeek, maar de goal van Frank Korpershoek was de mooiste. De 34-jarige aanvoerder van Telstar scoorde uit een fraaie omhaal.

Sparta Rotterdam kan later zondag de koppositie in de eerste divisie heroveren als het wint van NEC. In de voorlopige stand heeft Go Ahead 32 punten, volgt Den Bosch met 31 punten en Sparta staat op 30. Twente is de nummer vijf met 26 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.