Go Ahead Eagles schakelt Cambuur uit in beker

17 dec 2020, 22:12

Go Ahead Eagles heeft in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi sc Cambuur uitgeschakeld. De ploeg uit Deventer won in Leeuwarden met 2-1 van de koploper uit de Keuken Kampioen Divisie.

Ragnar Oratmangoen bracht de thuisploeg in de 29e minuut op voorsprong. Lang kon Cambuur echter niet genieten van die voorsprong. Luuk Brouwers schoot op aangeven van Julliani Eersteling enkele minuten later alweer de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft zette de ploeg van coach Henk de Jong druk, maar viel de treffer aan de andere kant. Brouwers stuurde met een pass Boyd Lucassen vooruit die van rechts voorgaf. Bradly van Hoeven schoot vervolgens raak.

De Friezen hebben in de competitie pas twee keer verloren, waarvan een keer thuis tegen Go Ahead Eagles. Ook toen was Van Hoeven trefzeker.