Terug

Volg Vandaag Inside

Go Ahead-directeur doet opvallende oproep aan fans: 'Daar mag je wél samenkomen'

Go Ahead-directeur doet opvallende oproep aan fans: 'Daar mag je wél samenkomen'

18 nov 2021, 17:32

Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, heeft een opvallende oproep gedaan aan de fans van de club uit Deventer. Van Dop baalt enorm dat de stadions in ieder geval drie weken leeg blijven, maar heeft wellicht een tijdelijke oplossing voor de supporters om toch bij elkaar te kunnen komen.

Van Dop stelt dat het besluit van het kabinet niet is uit te leggen. 'Ik hoorde onze minister-president vanochtend nog zeggen dat de kunst- en cultuur-sector niet wordt meegenomen in de maatregelen omdat ze daar al zo zwaar getroffen zijn het afgelopen jaar', vertelt Van Dop in gesprek met De Stentor. 'Ja, hallo... Dan ben je dus totaal ongeloofwaardig, vind ik, als je de voetbalclubs daarop wel straft en mensen niet meer langs de lijn mogen staan.'

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. De afgelopen dagen is gesproken met profclubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen.

De algemeen directeur van Go Ahead doet verder nog een opvallende oproep aan de fans. 'Ik ga supporters van Go Ahead oproepen lekker naar het café op de Brink te gaan of naar hun favoriete sportkantine om daar de wedstrijd van zondag te kijken. In tegenstelling tot bij ons stadion, mag je daar namelijk wel samenkomen met elkaar', aldus Van Dop.

Het bleek volgens de KNVB vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Ook is het onzeker of er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld. Daarom is woensdag uiteindelijk besloten de komende speelronden in het betaalde voetbal niet uit te stellen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.