Terug

Volg Vandaag Inside

Gladbach verdringt Bayern van plek twee

Gladbach verdringt Bayern van plek twee

2 feb 2019, 21:52

GELSENKIRCHEN (ANP) - Borussia Mönchengladbach heeft de tweede plaats in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. De ploeg van trainer Dieter Hecking won met 2-0 bij Schalke 04 en profiteerde daarmee van de nederlaag van de titelhouder bij Bayer Leverkusen (3-1). Beide clubs hebben na twintig duels 42 punten, maar het doelsaldo van Gladbach is iets beter. Koploper Borussia Dortmund staat zeven punten voor.

De zege van de bezoekende ploeg in Gelsenkirchen kwam pas in de slotfase tot stand dankzij twee invallers. Christoph Kramer opende in de 85e minuut de score, waarna Florian Neuhaus het duel in blessuretijd besliste. De Belgische smaakmaker Thorgan Hazard fungeerde twee keer als aangever.

Bij Schalke 04 bleef Jeffrey Bruma op de bank zitten. De 25-voudig international van Oranje hoopt als huurling van VfL Wolfsburg speelminuten te kunnen maken bij de club die het in de achtste finales van de Champions League opneemt tegen Manchester City.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.