Terug

Volg Vandaag Inside

Girona wint met scorende Daley Blind op spectaculaire wijze van Atlético Madrid

Girona wint met scorende Daley Blind op spectaculaire wijze van Atlético Madrid

4 jan 2024, 09:09

Girona is weer in punten naast koploper Real Madrid gekomen. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won na een spectaculaire wedstrijd op de valreep de topper tegen Atlético Madrid met 4-3.

Blind tekende voor zijn eerste treffer in La Liga, Álvaro Morata was goed voor een hattrick namens Atlético. Girona had slechts 2 minuten nodig om de score te openen. Valery Fernández schoot fraai raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Morata maakte even later gelijk met een diagonale inzet, waarna oud-PSV'er Sávio en Blind de thuisploeg op een 3-1-voorsprong zetten. De Nederlandse verdediger werkte een verlengde bal bij de tweede paal binnen.

Morata zorgde nog voor rust na een mooie actie voor de aansluiting, waarna hij in de 54e minuut voor de gelijkmaker tekende. In de blessuretijd maakte Ivan Martin alsnog de winnende treffer van Girona. Tussen een aantal verdedigers van Atlético vond hij de ruimte om de bal in de verre kruising te mikken: 4-3.

Girona en Real Madrid hebben allebei 48 punten, maar de ploeg uit de hoofdstad heeft een beter doelsaldo. Real won eerder op de woensdag met 1-0 van Mallorca. Nummer 3 Atlético heeft 38 punten, evenveel als Barcelona. Het elftal uit Catalonië heeft wel een duel minder gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.