Terug

Volg Vandaag Inside

Wielrenner schiet kurk van champagnefles in eigen oog na etappezege in Giro d’Italia

Wielrenner schiet kurk van champagnefles in eigen oog na etappezege in Giro d’Italia

17 mei 2022, 18:23

Wielrenner Biniam Girmay vierde als eerste zwarte Afrikaan een etappezege in de Ronde van Italië. Hij schreef eerder dit seizoen ook al Gent-Wevelgem op zijn naam, maar is nog niet helemaal gewend aan winnen, bleek tijdens de huldiging. De winnaar uit Eritrea kreeg de kurk van een fles prosecco hard in zijn linkeroog.

Grimay vertelde aan aanwezige journalisten dat hij niets meer kon zien met zijn gekwetste oog. Mogelijk meldt hij zich nog in een ziekenhuis voor nader onderzoek. Vlak voor de huldiging zocht hij nog naar woorden om zijn ritzege te omschrijven. 'Ongelooflijk', zei de coureur van Intermarché-Wanty-Gobert nadat hij Mathieu van der Poel naar een tweede plaats had verwezen. Van der Poel reageerde sportief en stak zijn duim omhoog. Even later zocht hij Girmay op om hem te feliciteren.

'Onze ploeg heeft de tiende etappe gecontroleerd', zei Girmay na een rit over 196 kilometer van Pescara naar Jesi. 'Ik heb geen woorden voor wat de ploeg allemaal voor mij heeft gedaan. Ik werd in de finale nog door drie ploeggenoten geholpen en Domenico Pozzovivo trok de sprint voor mij aan.'

Girmay eindigde in de eerste etappe als tweede van de Giro, vlak achter Van der Poel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.