Terug

Volg Vandaag Inside

Giménez wees Eredivisie-club af voordat hij naar Feyenoord kwam: 'Dat werd hem niet'

Giménez wees Eredivisie-club af voordat hij naar Feyenoord kwam: 'Dat werd hem niet'

28 dec 2023, 08:29

Santiago Giménez blikt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad terug op het afgelopen jaar en zijn weg richting Feyenoord. De Mexicaanse spits kon namelijk in eerste instantie naar PSV, maar dat is uiteindelijk nooit concreet geworden.

"John de Jong kwam naar Mexico om te praten over de stap naar de eredivisie. Dat werd hem niet", aldus de huidige topscorer van de Eredivisie. Uiteindelijk lukte het Dennis te Kloese namens Feyenoord wél om Giménez binnen te halen. "Dennis te Kloese (algemeen directeur, red.) heeft echt geknokt om Santi naar Feyenoord te krijgen", vertelt Gimenez' vader Christian. "Wij kenden hem omdat hij technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond is geweest. Nee, hij was geen vriend, wel een bekende. Hij wist dat dit een sterke combinatie kon worden. De club en de speler."

De 22-jarige Giménez brak in 2023 echt door bij Feyenoord. "Voor de winterstop viel ik wel regelmatig in en scoorde ik ook. Maar de basisplaats kwam pas na de winterstop. En ook niet meteen. Ik viel buiten de WK-selectie van Mexico en besloot met mijn vriendin Fer even op vakantie te gaan op een boot. Het was geweldig en een welkome afleiding, maar de trainingsfaciliteiten waren op zee natuurlijk minimaal. Trainer Arne was op zijn zachtst gezegd niet blij. Danilo was geblesseerd en Igor Paixão werd uitgeprobeerd als spits. Ik miste in de ogen van de trainer toen nog de kracht om het druk zetten op de verdediging van de tegenstander vol te houden."

"Het veranderde gelukkig snel", vervolgt Giménez. "Ik kreeg een basisplaats en ik maakte doelpunten. Die landstitel was geweldig. Ik had tijdens een interview eens gezegd dat Rotterdam een kleine stad was. Maar dat was uiteraard vergeleken bij Mexico City, dat een gigantische stad is. Maar die huldiging, het was ontzettend mooi. Mijn ouders stonden boven in het stadhuis en keken uit over de zee aan mensen. En daartussen stond Fer. Tussen de fans. Ze houdt van chaos, wil het echt beleven en wilde dus ook daar staan en naar het balkon kijken waar wij de schaal toonden", aldus de Mexicaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.