Terug

Volg Vandaag Inside

‘Giménez is een buitencategorie spits’

22 feb 2024, 20:33

Voormalig PSV-spits Danny Koevermans is lovend over Santiago Giménez en hoopt dat hij nog een jaartje in Nederland blijft spelen. Eerder vertelde Jan Boskamp bij Veronica Offside dat hij de Feyenoord-spits juist niet zijn niveau vindt halen (zie video).

Giménez maakt momenteel een mindere periode door bij de Rotterdammers waarbij hij moeilijk tot scoren weet te komen. Volgens Koevermans is dat iets wat bij het leven van een spits hoort. “Stel hem gewoon op. Als hij de volgende wedstrijd niet scoort, dan scoort hij hem daarna", begint hij in gesprek met VoetbalNieuws. "Ik kijk graag naar hem als spits en dat hij nu in een wat lastige fase zit, ach ja. Altijd opstellen."

Koevermans had altijd een duidelijke regel voor zichzelf als de goals niet vielen. “Soms was ik basisspeler en soms zat ik op de bank. Wat wel handig is geweest, is dat ik altijd de statistieken wist. Ik wist dat ik gemiddeld één keer in de drie een goal maakte. Dat hield me mentaal op de been. Stel dat ik een keer 180 minuten niet had gescoord, dan dacht ik: binnen de negentig minuten die er nu komen gaat er eentje vallen."

"Giménez is buitencategorie spits. Dat goaltje komt straks vanzelf in een rebound of een kopballetje, daar twijfel ik niet aan”, vervolgt Koevermans. “Het blijft een hele fijne spits om naar te kijken en ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat hij nog een jaartje in Nederland blijft."

Woensdagavond sprak Arne Slot zich in gesprek met Noa Vahle uit over de vorm van Santiago Giménez. Bekijk de video hieronder.

Arne Slot over Santiago Giménez: ‘Het gaat er niet om of de spits goals maakt’
7:55
Arne Slot over Santiago Giménez: ‘Het gaat er niet om of de spits goals maakt’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.