Terug

Volg Vandaag Inside

‘Giménez groeit langzaam uit tot een fenomeen, hij gaat richting de status van Guidetti en Pellè’

‘Giménez groeit langzaam uit tot een fenomeen, hij gaat richting de status van Guidetti en Pellè’

10 apr 2023, 14:40

Santiago Giménez wist zondag ‘maar’ één keer te scoren in het met 5-1 gewonnen duel met RKC Waalwijk, maar was volgens Martijn Krabbendam zonder twijfel de beste man op het veld. De verslaggever van Voetbal International is te spreken over de ontwikkeling die de 21-jarige spits van Feyenoord doormaakt.

“Ik vond Giménez uitstekend spelen”, zegt Krabbendam in een videoitem van VI. “Niet eens door z'n goals, want hij maakte pas de vijfde, maar ook in z'n combinatiespel. Hier en daar een hakje, aanspeelbaar, sterk. Die gozer wordt per week beter. Bijna ieder balcontact van hem is een schot op doel. Van alle spits in de Eredivisie schiet hij sowieso het vaakst op doel, en daar heeft hij de minste balcontacten voor nodig.”

Krabbendam merkt dat Giménez er uitstekend opstaat bij Het Legioen. “Langzaam groeit deze jongen uit tot een fenomeen. Het hele stadion is nu al gek met hem. Hij gaat richting Guidetti, Pellè; die status. Als je kijkt naar z'n cijfers sowieso: Guidetti heeft nog steeds de beste cijfers aller tijden, want die liep bijna één op één, en Pellè zit daar kort achter. Giménez staat nog wat lager op die ranglijst, maar speelde in het begin niet alles en moest erin groeien. En als je ziet hoe hij nu speelt…”

Met tien doelpunten in de Eredivisie, vijf in de Europa League en drie in de KNVB Beker presteert Giménez uitstekend. “En het worden er steeds meer en het gaat ook steeds makkelijker”, merkt Krabbendam op. “Logisch dat deze jongen heel populair is. In het begin was het nog de vraag of hij of Danilo de eerste spits zou worden, maar de ontwikkeling van Giménez gaat zo snel, dat daar geen twijfel meer over mogelijk is.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.