Terug

Volg Vandaag Inside

Gijzelnemer Apple Store (27) eiste 200 miljoen aan cryptovaluta

Gijzelnemer Apple Store (27) eiste 200 miljoen aan cryptovaluta

23 feb 2022, 08:45

De 27-jarige man die dinsdagavond verantwoordelijk was voor de gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein, eiste 200 miljoen aan cryptovaluta. Dat meldde de driehoek van burgemeester, officier van justitie en politie op een speciaal ingelaste persconferentie.

De Amsterdamse man heeft een strafblad in verband met de Wet wapens en munitie. Ook heeft de politie inmiddels twee woningen doorzocht. Eén woning is waarschijnlijk het huis van de gijzelnemer. In de andere woning zou hij vaak verblijven. De politie verwacht dat hij alleen handelde.

De gijzeling begon rond 17:30 toen de man meteen bij binnenkomst in de Apple Store iemand onder schot hield. Pas rond 22.30 kwam er een einde aan de gijzeling, toen de gijzelnemer om water vroeg bij de politie. Op het moment dat een robot het water naar de Apple Store bracht, zette de gijzelaar het op een lopen. De gijzelnemer werd vervolgens geschept door een politiewagen.

Omdat de verdachte met geweld is overmeesterd zal de Rijksrecherche een onderzoek instellen. De bestuurder van de politiewagen wordt niet gezien als verdachte, maar als getuige. Zo meldt hoofdofficier van justitie René de Beukelaer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.