Terug

Volg Vandaag Inside

Giggs legt taken als bondscoach Wales tijdelijk neer

Giggs legt taken als bondscoach Wales tijdelijk neer

3 nov 2020, 16:23

Ryan Giggs doet een stap opzij als bondscoach van Wales. De oud-speler van Manchester United is er de komende drie interlands in ieder geval niet bij. Giggs is verwikkeld in een gevoelige privézaak; hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin. De politie van Manchester heeft de 64-voudig international van Wales afgelopen weekeinde gearresteerd.

Voor Wales staan er binnenkort drie interlands op de kalender, te beginnen met een vriendschappelijk duel met de Verenigde Staten op 12 november. Daarna volgen twee wedstrijden in de Nations League tegen Ierland (15 november) en Finland (18 november). Assistent-coach Robert Page neemt de verantwoordelijkheden van Giggs over, de Nederlander Albert Stuivenberg zal Page zoveel mogelijk bijstaan.

Britse media, waaronder The Sun, maakten melding van de aanhouding van Giggs. Hij zou in zijn woning in Manchester zijn vriendin hebben mishandeld, waarbij zij lichtgewond raakte. De voormalige vedette van Manchester United werd na verhoor op borgtocht vrijgelaten, maar de politie doet wel onderzoek. Giggs ontkende de aantijgingen.

De voetbalbond van Wales bracht eerst een verklaring naar buiten waarin het bevestigde op de hoogte te zijn van een incident waarbij Giggs was betrokken. Later volgde de mededeling dat in onderling overleg was besloten dat hij de komende periode zijn functie neerlegt.

Giggs werd in januari 2018 aangesteld als manager van Wales na een indrukwekkende carrière als voetballer, waarin hij onder meer dertien landstitels in Engeland en twee keer de Champions League won met Manchester United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.