Terug

Volg Vandaag Inside

Ghanese voetbalbond stuurt alle coaches weg

Ghanese voetbalbond stuurt alle coaches weg

3 jan 2020, 10:20

De Ghanese voetbalbond heeft aan het begin van het jaar rigoureuze maatregelen genomen. Het bestuur besloot afscheid te nemen van alle coaches en trainers bij de nationale teams van zowel de mannen als de vrouwen. Onduidelijk is waarom de bond zo hard ingrijpt.

De mannenploeg stond sinds 2017 onder leiding van James Kwesi Appiah, die van 2012 tot en met 2014 ook al bondscoach van Ghana was. Zijn ploeg werd op het WK 2014 in Brazilië in de groepsfase uitgeschakeld. Op het toernooi om de Afrika Cup bleef Ghana afgelopen zomer al in de achtste finales steken. De ploeg van Appiah is goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor de volgende Afrika Cup. Desondanks kreeg de 59-jarige bondscoach donderdag te horen dat hij moet vertrekken. De Ghanese vrouwen ontbraken vorig jaar op het WK in Frankrijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.