Terug

Volg Vandaag Inside

'Gewoon eng als een ex-collega publiekelijk zegt dat Cillessen een naar mannetje is'

'Gewoon eng als een ex-collega publiekelijk zegt dat Cillessen een naar mannetje is'

20 nov 2022, 09:30

Hans van Breukelen is in de bres gesprongen voor Jasper Cillessen, die afgelopen tijd mikpunt van kritiek was rondom de WK-selectie van Louis van Gaal. Van Breukelen vindt dat Cillessen onrecht is aangedaan en hekelt de uitlatingen van oud-internationals Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder.

Begin oktober haalde Van der Vaart uit naar de NEC-doelman. "Het is een naar mannetje", vertelde hij in Studio Voetbal. Als reactie daarop stopte Cillessen met het geven van interviews. In Veronica Offside werd dat uitgebreid besproken, waarin Sneijder de uitspraken van Van der Vaart dunnetjes over deed: "Hij zei nooit wat... Ik kreeg ook geen hoogte van hem".

Begin november werd de mediastilte doorbroken door Cillessen, maar wilde hij niet meer ingaan op de uitspraken van Van der Vaart en Sneijder: "Ik ga nog lekker over voetballen praten, meer doe ik niet meer", aldus de keeper voor de camera's van ESPN. Sneijder vond het interview tenenkrommend. "Zeg iets, heb een mening! En gooi het eruit." 

Een week voor de start van het WK in Qatar maakte Van Gaal zijn selectie bekend. De naam van Cillessen ontbrak. Volgens Van Breukelen is hem onrecht aangedaan: "Hij heeft namelijk altijd geleverd in het Nederlands elftal. Daarnaast is hij speciaal naar Nederland teruggekomen om alles te spelen en er zo alles aan te doen om mee te gaan naar het WK", zegt hij tegenover Voetbal International.

Nog erger vindt de oud-doelman de media-optredens van Van der Vaart en Sneijder. "Ik vind het ongelofelijk eng als een ex-collega, in dit geval Rafael van der Vaart, publiekelijk zegt dat Jasper "een naar mannetje" is. En als zijn vriendje Wesley Sneijder dat dan herhaalt, dan ben je gewoon eng en dan denk ik: Wat is hier aan de hand?"

Van Breukelen geeft daar vervolgens zelf een verklaring voor: "De meelopers laten zich horen, maar degenen die iets anders vinden, houden hun mond omdat ze bang zijn zelf het mikpunt te worden", besluit hij.

Het feit dat Cillessen niet is geselecteerd door Van Gaal kan op begrip rekenen bij Sneijder, zo vertelde hij in Veronica Offside. Kijk het fragment hieronder terug.

Wesley over Cillessen tijdens WK 2014: 'Ze stonden op het punt om hem naar huis te sturen'
1:41
Wesley over Cillessen tijdens WK 2014: 'Ze stonden op het punt om hem naar huis te sturen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.