Terug

Volg Vandaag Inside

Gewapende overval op Apple Store Amsterdam: Leidseplein afgezet

Gewapende overval op Apple Store Amsterdam: Leidseplein afgezet

22 feb 2022, 18:41

In de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam is iemand binnen met een vuurwapen, meldt de politie. Op beelden is te zien dat een man wordt vastgehouden en onder schot gehouden wordt door een andere man. Het Parool meldt dat enkele medewerkers en klanten van de winkel zich hebben verschanst in een afgesloten ruimte boven de winkel, maar de politie kan dat desgevraagd niet bevestigen.

De politie is massaal aanwezig en probeert met specialistische eenheden 'de situatie onder controle te krijgen'. Een groot gebied in de nabije omgeving van het Leidseplein is afgezet. Ook hulpdiensten zoals ambulances, brandweer en marechaussee zijn vertegenwoordigd. De inzet van hulpdiensten rondom het incident wordt dinsdagavond steeds groter, voertuigen rijden af en aan, met zwaailichten en sirenes. Uit voorzorg is ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingezet, zegt een woordvoerder van de politie.

Hoeveel mensen er nog in de winkel zijn, kan niet worden gemeld. De politie laat weten 'terughoudend te zijn met informatie' om zo 'de inzet daar niet te verstoren'. Omwonenden, ondernemers en werknemers in de buurt van het incident worden opgeroepen om niet naar buiten te komen en binnen te blijven.

Wat betreft de beelden die op sociale media te zien zijn zegt de politie die ook te hebben bekeken. Deze worden veiliggesteld en "meegenomen in het onderzoek", aldus de politie.

Een traumahelikopter gaat ter plekke. Meerdere mensen meldden eerder op de avond aan AT5 schoten te hebben gehoord in het pand. Een medewerker van de winkel zou volgens de stadszender hebben geroepen dat er een overval gaande was.

In verband met de politieactie zijn de afritten bij S106 in het westen van de stad afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.

UPDATE:

De politie heeft dinsdagavond een aantal mensen uit de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam weten te bevrijden. Dat meldt de politie aan het ANP. Er wordt niet gemeld hoeveel mensen er nu nog in het pand zijn en wat de status van de gijzeling precies is.

De politie kan niet bevestigen dat het gaat om tientallen mensen die bevrijd zijn. Dit aantal wordt genoemd door Het Parool.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.