Terug

Volg Vandaag Inside

Gertjan Verbeek terug in Nederland: 'Weet niet of we überhaupt nog teruggaan'

Gertjan Verbeek terug in Nederland: 'Weet niet of we überhaupt nog teruggaan'

12 apr 2020, 14:55

Gertjan Verbeek is met zijn gezin vanuit Australië teruggekeerd naar Nederland. De trainer van Adelaide United vertelt in gesprek met het AD dat het één van de laatste mogelijkheden was om terug te keren, voordat alle vliegvelden in Australië dicht zouden gaan vanwege het Coronavirus.

'Steeds meer luchtruim ging dicht: Perth ging dicht, Brisbane ging dicht, het wachten was tot Victoria en Zuid-Australië ook dicht zouden gaan. En dan zit je daar, zonder inkomen, en vooral mijn vrouw zag dat niet zitten. Dus ja, dan neem je een besluit en kies je voor je gezin en je familie.'

Toch vond Verbeek het niet makkelijk om terug te keren: 'Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad daar, dus dan is het jammer dat je op die manier, met de staart tussen de benen moet vertrekken, zonder dat je weet of je überhaupt nog teruggaat. Het is jammer dat het misschien wel hier ophoudt.'

Verbeek gaat nu weer over tot de orde van de dag: 'Hier moet ook een hoop gebeuren. De winter heeft zijn werk gedaan, de bladeren zijn gevallen, maar die moeten ook opgeruimd worden. De eerste dag waren we bezig met het opruimen van de koffers en het schoonmaken van het huis, en nu zijn we buitenom bezig om de boel zomerklaar te maken.'

Mocht het avontuur in Australie inderdaad afgelopen zijn, dan hoopt Verbeek in Nederland weer aan de slag te gaan: 'Mijn hart ligt toch bij het voetbal. Ik hoop, desnoods in een andere functie, toch wat te kunnen betekenen in het voetbal. Dat zou ook en directeursfunctie kunnen zijn. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik op dit moment niet hoef te werken, maar wel graag wil werken. We gaan wel zien wat er op ons pad komt.

Voorafgaand aan het grote avontuur van Verbeek vertelde Verbeek dat hij Johan, Wilfred en René zeker zou gaan missen.

VIDEO - Verbeek over Australisch avontuur: 'Ga Veronica Inside missen'

VI-mannen niet welkom op bruiloft Gertjan Verbeek
2:53
VI-mannen niet welkom op bruiloft Gertjan Verbeek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.