Terug

Volg Vandaag Inside

Gertjan Verbeek bedankte voor bondscoachschap Syrië

Gertjan Verbeek bedankte voor bondscoachschap Syrië

21 feb 2023, 11:54

In Koffie met Verbeek, een online rubriek van Vandaag Inside, heeft Gertjan Verbeek verteld wat zijn ambities als trainer zijn. Verbeek wil niet meer aan de slag als trainer bij een Nederlandse club, maar staat nog wel open voor het bondscoachschap.

"Ik zou nog weleens bondscoach willen zijn. Van der Looij houdt er nu mee op bij Jong Oranje...," denkt Verbeek hardop. "Ik heb het bondscoachschap nog nooit meegemaakt. Dat hoeft niet per se van het eerste nationale team te zijn, dat zou ook een Jong-team kunnen zijn. Maar daar moet je contacten voor hebben. Dat is tegenwoordig belangrijk: niet hoe goed je bent, maar wie je kent."

Verbeek vertelt dat hij onlangs nog gepolst werd voor een vacature als bondscoach: "Je krijgt hier en daar weleens telefoontjes, maar het is nooit concreet geworden. De laatste keer dat ik gebeld werd, was door iemand die op zoek was naar een bondscoach voor Syrië. Dat was nog voor de aardbeving. Toen ik me erin ging verdiepen, bleek dat Mark Wotte daar technisch directeur is bij de bond. Maar drie weken later vond daar die aardbeving plaats. Maar ik had al meteen gezegd: Syrië is mij te onrustig. Dus het moet ook voor mijn vrouw en kind leuk zijn om daar te vertoeven."

Of Verbeek open zou staan voor een nieuw avontuur in Australië? "Dat is wel een heel eind weg, maar we hebben het daar wel heel erg naar ons zin gehad. Ik zou het niet uitsluiten als een club in de Australische competitie nog een keer aan mij denkt. Dan zou ik er wel goed over nadenken. Het is daar goed bevallen, ik vond het jammer dat corona uitbrak en wij noodgedwongen terug moesten."

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Verbeek hieronder!

Koffie met Verbeek: 'Heel knap hoe Johan Derksen op elk onderdeel scherp is'
20:43
Koffie met Verbeek: 'Heel knap hoe Johan Derksen op elk onderdeel scherp is'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.